Buena Vista Garden

Buena Vista, California

2011

The garden transforms a a leftover space between a tall house and steep slope on Buena Vista Hill into a landscaped plant-lined gathering space with seating and a small fountain.

 

The existing space consisted of a small patio and series of poorly places retaining walls. Two curved walls are preserved and reconfigured into a wide amphitheater-like seating area. A set of horizontal steel planters conform to the curve of the long existing wall, drawing the eye across the garden. The matte steel finish provides a muted reflection of greens that is constantly changing the position of the sun. (say something about its fabrication? Custom fabrication?)

 

Plants were chosen for their drought tolerant qualities and variety of colors and shades.